дом Криминале Предадоха на съд Никола, който запали сина си

Предадоха на съд Никола, който запали сина си

667
ДЯЛ

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Никола Добревски, който заля сина си с бензин и го запали. 26- годишният Иван издъхна няколко месеца по-късно без да дойде в съзнание.

Никола, заедно със сина си, съпругата си и снаха си живеели в село Отец Кирилово, обл. Пловдив. В имота имало две построени къщи. По-малката обитавали обвиняемият и неговата съпруга, а в другата живеел сина му. Никола системно се напивал, ставал агресивен и правел скандали със семейството си.

На 27 декември 2016 г. ,вечерта, обвиняемият бил в дома си и изпил около 500 грама ракия. Той започнал да се заяжда със съпругата си, защото бил разбрал, че синът им взел 10 лева назаем от жител на селото. Съпругата на обвиняемия му казала да
не се притеснява, защото Иван щял да си върне парите.

Обвиняемият не се успокоил, взел еднолитрова бутилка, пълна с бензин и заявил, че ще отиде да запали автомобила на сина си. В това време пострадалият Иван влязъл в къщата на родителите си, при което баща му започнал да му се кара за взетия заем.

Иван му обяснил, че заемът е негов и ще си го върне. Никола се подразнил от отговор, вдигнал бутилката и изсипал върху главата на сина си бензина, който се стекъл по дрехите му, след което ги запалил.

Дрехите пламнали и огънят обхванал тялото на Иван. В резултат на горенето той получил изгаряния по главата, лицето, шията, гърдите, гърба и двете ръце.

Майката на Иван се опитала да му помогне, като го поляла с вода и срязала част от горящите дрехи. На място пристигнал екип на Спешна помощ, който откарал пострадалия в болница, където въпреки проведеното интензивно лечение, той починал на 26 февруари 2017 г. от причинените травми.

Обвиняемият Никола е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намира в затвора в Пловдив.

Снимка: „Марица“