дом Криминале Прокурор Румен Попов изнесе факти около убийството на „Плъха“ (обновена)

Прокурор Румен Попов изнесе факти около убийството на „Плъха“ (обновена)

718
ДЯЛ
Редица от спекулациите бяха разсеяни

Окръжен прокурор Румен Попов изнесе брифинг днес по повод убийството на Жоро Джевизов „Плъха“ от доктор Иван Димитров.

Преди близо седмица случаят нашумя много, след като тялото на убития бе намерено върху капака на кола в близост до сградата на Областната управа.

Тогава в рамките на няколко дни изскочиха редица спекулации около смъртта на въпросния, но днес голяма част от тях отпаднаха.

Стана ясно, че „Плъха“ не е имал съучастник, а опитът за кражба не е станал в дома на Димитров, а в двора на кооперацията. Освен това семейството на доктора е било в къщата им в село Крумово по време на фаталната нощ.

Разпитани са 15 свидетели по случая, заедно с наложените редица експертизи.

Друга част от фактите кореспондират с изписаното в последните дни по темата, като фактът, че д-р Димитров е бил наръган с нож в крака от крадеца. Все още не е ясно от къде се е появил пистолетът.

В края на брифинга стана ясно, че Иван Димитров няма да остане за постоянно в ареста, а мярката му за неотклонение е променена в подписка. Очаква се с този ход общественото напрежение да спадне.

Допълнителна информация към 12:23 часа:

Д-р Иван Димитров е наблюдавал хода на опита за кражба в продължение на 30 минути без да сигнализира на органите на реда. След това е заредил незаконно притежавания си пистолет „Валтер“ и е решил сам да предотврати кражбата от страна на Жоро Джевизов „Плъха“.
След стрелбата Димитров се обадил на свой приятел, за да го помоли за помощ за прикриване на следите от стрелбата и убийството.