дом Общество Протест срещу пропускателния режим в Стария град

Протест срещу пропускателния режим в Стария град

484
ДЯЛ

От 1 ноември на входовете на Стария град на ежедневна база ще се организират протести от жителите и работещите на територията на резервата хора.

Причината е изградената наскоро пропускателна бариера, ограничаваща достъпа с автомобили до най-емблематичния квартал в Пловдив.

От Общината поставиха бариера, позволяваща единствено на живущите да се движат свободно към и извън територията на Стария град, но дори това създаде мигновени проблеми, тъй като бариерата образувала колони, докато пропуска колите една по една.

Хотелиери и ресторантьори са подкрепени от свои служители и съседи, настоявайки за промяна в пропускателния режим. Тя се изразява в запазване на сегашните мерки в периода 10:00-18:00, за да могат в сутрешните часове хората спокойно да заминават за работа и да откарват децата си на детска градина и училище, а във вечерните часове посетителите на заведенията да идват с личните си автомобили.

От Общината все още не са реагирали на протестите, а афектираните граждани се готвят да блокират достъпа до Стария град с жива верига и колите си, докато исканията им не бъдат чути.

Източник: „Дарик“ Радио