дом Икономика Рекордът за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български (видео)

Рекордът за „Най-голяма кофичка с майонеза в света” е български (видео)

593
ДЯЛ

Уникално постижение в световен мащаб за майонеза „Краси“

Любимата марка майонеза на българските потребители – „Краси”, вече е с рекорд на Гинес.  На уникално събитие и пред многобройна публика, в зала „Ларго”, бе напълнена кофичка с майонеза, която е точно 1000 пъти по-голяма от оригиналната.

Ана Орфорд, съдия от централата на Гинес, лично наблюдава и удостовери спазването на високите стандарти на GUINNESS WORLD RECORDS®.
По време на церемонията съдийката няколко пъти проверяваше дали се спазват изключително строгите изисквания, които GUINNESS WORLD RECORDS® имат по отношение на качеството и хигиенните норми, както и за провеждане на толкова мащабни събития.
След като кантарът се спря на рекордните 221.4 килограма майонеза, събрани в гигантската кофичка съдията анонсира, че абсолютно всички изисквания са били спазени, събитието е протекло при изключително добра организация и брандът майонеза „Краси“ и България трябва да се гордеят с постижението. След това връчи официалния сертификат за поставяне на световен рекорд на мениджъра на Фабрика за майонеза „Краси“ Даниела Авджиева.


По думите на г-жа Авджиева, рекордът е поставен в точният момент, защото тази година майонеза „Краси“ отбелязва своя 25-годишен юбилей. Това е признание за целия екип, който стои зад успеха на продукта, както и за потребителите и тяхното доверие.
Рекордът, който ще бъде вписан в „Книгата за рекордите на Гинес” носи не само името на майонеза „Краси“, но е и постижение за България, за оригинален български продукт с отлично качество и вкус.
“Книгата за рекорди на Гинес” има дълга история, нейният първи вариант е отпечатан на 27 август 1954 година в 1000 копия, всяко със 198 страници, които биват раздадени. След създаването на книгата, изданието от август 1955 година достига върха на британската класация за най-продавани книги. “Книгата за рекорди на Гинес” днес е нарицателно име за всички уникални постижения в света.
Plovdiv168.com