дом Общество Решение на ЧСИ наля масло в огъня на междусъседска война в центъра

Решение на ЧСИ наля масло в огъня на междусъседска война в центъра

452
ДЯЛ

Доста странен казус се получи на улица „Жан Жорес“ №7, благодарение на едно законово решение, влязло в сила, чрез частен съдебен изпълнител.

Имот в жилищната сграда на адреса е трябвало да бъде продаден на публичен търг, за да се покрият натрупани солидни дългове от собственичката.

След успешната продажба законът повелява апартаментът да бъде приведен във вид, в който новият собственик да може да се разпорежда безпроблемно с него. В случай на отказ от стария собственик в двуседмичен срок се прилага принудително изнасяне на цялото имущество от помещенията. Но ето тук законът улавя един дребен, но съществен проблем. Изпълнителните органи нямат право да изнесат инвентара извън района на жилищната сграда. Затова цялата посуда стои със седмици в двора на блока и никой, освен собственичката, не е в състояние да го премести от там.

Името на въпросната е Мария Каварджикова. Тя живее с двете си сестри в останалите два апартамента, които са им останали в сградата. По мнение на съседи трите жени на възраст между 40 и 50 години са с психически проблеми, не позволяващи рационалното решение на проблема.

Дамите водели куп дела за всичко, което се случва около живота им, като дори преди няколко години се наложила намесата на полиция, за да изнесе трупа на починалата им леля. Трите държали разлагащото се тяло в един от апартаментите със седмици.

Всички хора в района обединяват сили с общината и институциите, за да помогнат на себе си и въпросните, тъй като предпоставките на инциденти стават все по-големи. Към момента е невъзможно да се стигне до адекватно решение.

Източник: TrafficNews.bg