дом Наблюдател Сватба след сватба на 17.07.2017 в Пловдив! 13 двойки сключват брак в...

Сватба след сватба на 17.07.2017 в Пловдив! 13 двойки сключват брак в деня на седмиците

2678
ДЯЛ

13 двойки сключват граждански брак навръх понеделник в Пловдив. В трите младоженски дома, където ще се извършат ритуалите, не е имало досега толкова сватби в работен ден.
„Всичките са избрали 17.07. 2017 заради трите седмици. Убедени са, че ще им донесе дълъг семеен живот“, коментира пред „24 часа“ шефът на „Радостни обреди“ Румяна Толова. Повечето от бъдещите съпрузи са от 24 до 30 г. Най-възрастните са на 45 г. Следващата късметлийска дата с повторение на библейското число 7, която е и последна за т.г., е 27 юли. За нея засега са се записали само двама влюбени. Очаква се обаче дотогава бройката да скочи.
Служителите от „Радостни обреди“ казват, че този месец са затрупани от ритуали. Само за две седмици 45 двойки са минали под венчило. Повечето работят в чужбина и са използвали отпуска в родината, за да узаконят връзката си.
„Гурбетчиите се женят най-често в делник. Някои идват с извадено вече медицинско, попълват декларация и подписват още същия ден, ако има свободен час. Таксата от понеделник до четвъртък е 60 лв. , в петък – 96. За уикендите е 138 лева“, обясняват обредниците. По думите им август се очертава по-слаб откъм бракове заради Богородичните пости. През септември обаче младоженските домове под тепетата ще се пукат по шефовете. Целият месец вече е с почти пълен график. Останали са свободни само обедни часове. Вечерните церемонии за септември са заети. Заявките за тях са започнали да валят още от края на м.г. За изнесени церемонии младоженците плащат 240 лева. Отскоро обредниците предлагат и нов ритуал „Тракийска сватба“ с участието на професионални танцьори и певци. 360 лева струва изнасянето му в ресторанта, където е сватбеното тържество.