дом Общество След като краденото куче нахапа дете: Страшният питбул е Бруно, собственикът –...

След като краденото куче нахапа дете: Страшният питбул е Бруно, собственикът – от Пловдив (видео)

855
ДЯЛ
Питбулът, който нахапа дете на година и половина в района на пазара в Кърджали, се казва Бруно, а собственикът му живее в Пловдив, съобщават колегите от 24rodopi.com. Той е бил издирен по чипа на кучето и вече знае какво е сторил домашният му любимец и къде се намира.
„Кучето е на малко повече от две години, свързахме се с истинския собственик. По думите му, животното е било откраднато на 12 октомври докато мъжът бил за няколко дни в Кърджали. Кучето изчезнало в района на пазара. На следващия ден сутринта той подал сигнал в полицията. Вечерта пък питбула нахапал детенцето. Според собственика, животното никога до този момент не е проявявало такава агресия. Откакто е при нас също няма подобни проявления. Собственикът изяви желание да си прибере кучето”, заяви за 24rodopi.com управителят на общинския приют за кучета в Кърджали д-р Николай Каснаков.

В края на тази седмица изтича 14-дневният срок, през който питбулът трябваше да прекара под наблюдение в приюта. Все още от полицията или прокуратурата не са се свързали с учреждението, за да посочат как да се процедира, ако има в ход наказателно производство.
„До момента са разпитани 7 лица като свидетели. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, чието заключение трябва да определи степента на телесна повреда”, пък посочиха пред репортер на 24rodopi.com от прокуратурата.

Припомняме, че питбулът нападна и нахапа момиченце на 13 октомври в Кърджали. Детенцето бе настанено за лечение в болница в Пловдив. Задържан бе 51-годишен мъж от квартал „Боровец” като собственик на животното. Пред разследващите пък мъжът с прякор Джупа заявил, че намерил кучето ден преди това и тръгнал с него с цел да се отърве от животното.