дом Криминале Строги присъди за Елдъров и групата му

Строги присъди за Елдъров и групата му

1143
ДЯЛ

Строги присъди получиха група за престъпления в Пловдив и адвокат Владимир Елдъров, син на топ адвоката Красимир Елдъров. Елдъров Младши е поръчал убийството на своя колега Владко Мерджанов и палежа на няколко коли и къщи. Той е давал задачите на група мъже, занимаващи се с престъпления.

Днес Окръжен съд под тепетата даде строги наказания на всички. И до момента адвокат Владимир Елдъров отрича всякаква вина, а защитата му е категорична, че обвинението е скалъпен сценарий.

На подсъдимата скамейка бяха още шампионът по бокс Мартин Поптолев, Светлин Спасов, шефът на една от таксиметровите фирми в Пловдив Радослав Керанов, Милко Доевски и Петьо Пенев. Всички те са признати за виновни за това, че са палили коли в региона на Пловдив и че са хвърлили мъртва кокошка в колата на адвокат Владко Мерджанов. Имало е мокра поръчка да бъде ликвидиран Мерджанов, пише агенция „Блиц“.

Мартин Поптолев получи няколко присъди, включително и за грабеж над гръцки гражданин. Ще лежи в затвора 7 години и 6 месеца. Съучастникът му Светлин Спасов получи 6 години зад решетките, адвокат Владимир Елдъров е признат за виновен към подбуждане на убийство на колегата си Мерджанов, подбуждане на палежи в Пловдив, село Марково и град Баня. При последния пожар, в Баня, хората едва не са изгорели в къщата си. Транспортният бос Радослав Керанов също ще лежи 7 години за подбудителство към убийство и подстрекаване на палежи в Пловдив, Баня, селата Марково и Зелениково. Той е признат за виновен и за палеж на къща в Кричим, като е поръчал престъплението на работника си Милко Доевски. За пожара на къщата в Кричим Милко Доевски отнесе 4 години. Толкова получи и Петьо Пенев, който е признат за виновен за палеж на къща, гараж и БМВ в град Баня, а също така и за взломна кражба. По време на процеса обвинението-заместник-окръжния прокурор Галина Андреева заяви, че адвокат Елдъров Младши е поръчал убийството на колегата си Мерджанов, защото му бил конкуренция. Двамата водели дела за обезщетения на дела от катастрофи. Другите престъпления адвокат Елдъров поръчвал заради несъществени, но важни за него проблеми с различни хора. Така например мъртвата кокошка, метната в колата на адвокат Мерджанов, е трябвало да послужи за сплашване. Веднага след присъдите белезници щракнаха на ръцете на осъдените Защитата им обяви, че ще обжалва.

Снимка: Блиц