дом Култура Театри, опери и танцови зали „вдигат завесата“ и на закрито

Театри, опери и танцови зали „вдигат завесата“ и на закрито

372
ДЯЛ

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов.

При какви условия ще работят танцовите клубове – обяви Милена Налбантова, посланик за България на Световната артистична танцова федерация.

„Това, за което се договорихме, е да работим в обектите си с един човек на 4 квадратни метра, но до 20 души в едно помещение“.

„Това, което беше много важно да разрешим като проблем, е, че се отварят абсолютно всички зали – читалища, културни домове, младежки центрове, физкултурни зали и салони, военни клубове“, добави тя.

Театрите също могат вече да играят постановки на закрито, каза след срещата Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България.

„Всички открити пространства – капацитетът на публиката да бъде до 50%, а на закритите сцени – до 30% капацитет на публиката. И това е отново временна мярка. Мерките са едни и същи за читалищните театрални сцени и театрите, които са под опеката на министерството на културата“.
Поканата за срещата дойде след протест на 24-ти май за отваряне на залите.