дом Криминале Убийство от преди 14 години е разкрито от пловдивската полиция

Убийство от преди 14 години е разкрито от пловдивската полиция

797
ДЯЛ

30-годишният Йордан Камберов е признал пред органите на реда, че през 2003 година е станал извършител на убийството на 26-годишния Божидар Моллов.

Камберов по онова време е едва 16-годишен, а по действащите закони у нас, той ще бъде съден за деянието си, като непълнолетен.

От МВР подновили наскоро разследването, тъй като давността му изтичала тази година, за да се направи един последен опит за разкриване на смъртта на мъжа, намерен във входа на жилищна сграда.

Проведени били нови медицински експертизи, следствени действия и детектори на лъжата, след което Йордан Камберов направил пълни самопризнания и участвал във възстановка на убийството, за да докаже вината си.

Скандалът през 2003 година между двамата възниква, заради жена. В последствие младото момче вади нож, намушква Моллов в гърба, а по-късно жертвата пада мъртва, опитвайки се да избяга от нападателя си.

Предстои прокуратурата да формулира обвинението си, за да стане ясно, дали убийството е било предумишлено или е било в опит за самоотбрана. При всички случай минималната присъда ще бъде от 3 години затвор, а максималната – 12 години.

Източник: Vesti.bg