дом Криминале Убилият 3-ма на пътя Любомир Трайков: Искам животът ми да продължи нормално

Убилият 3-ма на пътя Любомир Трайков: Искам животът ми да продължи нормално

494
ДЯЛ

26-годишният Любомир Трайков, който уби трима души в катастрофа в Пловдив, обжалва присъдата си. „Съжалявам за всичко. Искам да продължа живота си нормално“, каза той пред съда.

Катастрофата стана на 18 ноември м.г. на кръстовището на пловдивския бул. „Руски“ и ул. „Ген. Данаил Николаев“. Трайков, който е син на известен пловдивски бизнесмен, помете с „Ауди А7“ друга кола – „Пежо 405“. На място загинаха 46-годишният шофьор на пежото Атанас Ламджиев и 44-годишната Виолета Стоянова. Двамата оставиха 4 деца сирачета.

8 дни по-късно в УМБАЛ „Св. Георги“ почина и 23-годишната Полина Караиванова, която е седяла на задната седалка на автомобила. Младата жена бе в мозъчна смърт след инцидента и нямаше шанс за живота й.

През март Трайков бе признат за виновен за причиняване на смърт на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние и с превишена скорост. Той бе осъден на 6 години затвор от Окръжния съд в Пловдив, но заради съкратения процес наказанието му бе намалено с една трета – на 4 години „лишаване от свобода“.

Шофьорът обаче обжалва присъдата си и днес заяви пред апелативните магистрати, че съжалява, но иска по-лека присъда.

Според защитниците на Трайков има съпричиняване на катастрофата от страна на загиналия шофьор Атанас Ламджиев, но пък адвокатите на потърпевшите не смятат, че има такова.

„В закона е казано, че наказанието трябва да съответства на престъплението. А точно това деяние е с ужасяващи последици, съсипани съдби, деца, останали сираци. При този силен удар практически никой не е имал възможност да остане жив“, контрира адвокат Марин Марковски, който е един от адвокатите на близките на трите жертви.

В съдебната зала да подкрепят Любомир пристигнаха баща му и неколцина приятели. Сред близките на жертвите пък бяха и трите сирачета на Атанас Ламджиев.

Решението на Пловдивския апелативен съд се очаква в законовия 30-дневен срок.