дом Криминале Фен на Локо и полицай са ранени след бой в заведение

Фен на Локо и полицай са ранени след бой в заведение

300
ДЯЛ

Двама мъже на 35 и на 41 години са в ареста и са привлечени като обвиняеми за сбиването в пловдивско заведение на бул. „Шести септември“ в нощта срещу 25 май. Води се досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. В сбиването са участвали две компании.

В първата компания са били около десетина привърженици на Локо Пловдив, в другата – четирима души, сред които и двама полицаи, които не са били на работа. Сред тях също е имало фен на отбора, който бил в конфликт с останалите привърженици.

Започва свада, която прераства в сбиване извън заведението. Трима от мъжете са ранени.

Единият от тях, също участвал в мелето, е полицай от РУ в Стамболийски. Настанен е в болница с порезни рани, без опасност за живота.

Срещу него е започнало дисциплинарно производство и той е отстранен от длъжност до изясняване на всички обстоятелства около участнието му в събитията.

По думите на директора на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев поведението на полицая е укоримо заради това, че той не е въдворил ред, макар и не на работа, а вместо това се е включил в боя.

Първоначално са задържаните за боя са 11 души. Деветима прекараха в ареста 24 часа. Двама са с задържани за 72 часа и обвинение за хулитанство и нанасянене на леки телесни повреди.

Разследването по случая продължава.