дом Други Шофьори просвоиха 18 бона с дублирани билети

Шофьори просвоиха 18 бона с дублирани билети

738
ДЯЛ

Четирима шофьори на автобуси от фирма „Хеброс бус“ застанаха пред съда с обвинение, че са присвоили близо 18 бона, като за целта са използвали схема за манипулация на фискално устройство. Това са Петър Караджов, Запрян Савов, Цветан Сиромашки и Людвик Павлов. Четиримата прекъсвали умишлено
процеса на издаване на билет от машината.

Така те се сдобивали с два билета с еднакви номера. Когато правели отчет на края на деня, те не записвали дублираните билети, а присвоявали съответните суми. Схемата е действала в периода между 2013 и 2014 година.

Трима от тях подписаха споразумение с прокуратурата след повдигнатите обвинения. Те ще получат само условни присъди. За Петър Караджов това са 6 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Той е присвоил 15 456 лева от
билети. Запрян Савов е прибрал 846 лева, като за това е получил условна присъда от 4 месеца затвор с 3 г. отлагане на наказанието. Цветан Сиромашки, който е присвоил 1418 лева, е получил 5 месеца условна присъда.

Сиромашки и Савов са възстановили изцяло щетите, нанесени на „Хеброс бус“ ООД, а Караджов – отчасти. Четвъртият подсъдим Людвик Павлов не се признава за виновен, не е възстановил щетите и делото спрямо него остава висящо.

От Марица.бг